Meningen med Livet

Meningen med livetJag har skapat en variant av ”Newtons vagga”. Den är gjord av träbitar, stålkulor och fiskelina. Jag har använt en häftpistol för att fästa linan i undersidan av trät. Jag limmade fast linan i kulorna, eftersom det inte gick att göra hål i kulorna att sätta fast linan i.
Det kommer inte att hålla fast på ett bra sätt. Ska man använda den ofta behövs det antagligen att man limmar om. Träställningen satte jag ihop med korta, smala spikar. Det är ingen ställning som klarar av stora spikar, eftersom trät inte är mer än 2 cm tjockt. Jag målade ställningen vid två tillfällen. Det första var när ställningen var färdigt, det andra när jag hade satt fast kulorna. Det skrapades upp lite i den processen, vilket gjorde att jag blev tvungen att fylla hålen. Färgen var mörkgrå som jag själv blandat ihop. Jag ville inte att ställningen skulle sticka ut i ett rum. Om man kopplar det till meningen med livet blir det att de flesta människor håller sig i bakgrunden. Det är väldigt få som sticker ut, som  neonfärger. Man säger att man ska göra något stort, men oftast nöjer man sig med det som finns. Vilket inte är dåligt.

Jag började projektet med att mäta och såga ut träbitar. Blev inte klar med allihop förrän gången efter. Jag filade till bitarna med olika filar. En finare när jag ville ha det mjukt, en grövre när jag behövde jämna till ytan där det var extra ojämnt. Jag använde ett speciellt sandpapper som man fäste på ett verktyg. Man drog det över trät på samma sätt men det var effektivare. Nästa gång började jag arbetet med att sätta ihop bitarna. Använde spikarna här tillsammans med trälim. Blev klar, men målade inte bitarna innan jag satte ihop dem, för att jag behövde göra markeringar på hur de skulle sitta ihop. Gången efter målade jag i mörkgrå färg, nästan samma som färgen på kulorna, bara att den inte är blank. Det gör så att kulorna får lite mer fokus på sig, de är de som sticker ut. Jag limmade fast kulorna med ett multi-lim, fast linan sitter i en vinkel som drar upp limmet. Drar man för hårt i linan kommer de att trilla av. Fast jag hade inget annat sätt att göra det på. Jag hade från början tänkt att sätta fast linorna på översidan av trät, men sen upptäckte jag att det inte blev fint. Därför bytte jag till undersidan och häftade. Jag målade över det jag hade skrapat upp vid häftningen så att det inte skulle synas senare.

 

/Olle E       Åk:9

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *