Geckoödlans fötter, 3D figur

Slöjdarbete, hösten 2015

Tänkte berätta lite om mitt arbete som jag har gjort samt varför jag valde att arbeta med det jag faktiskt arbetar med. Vi har under några veckor arbetat med biomimetik och jag har valt att leta djupare om geckoödlan och dess fötter. Geckoödlans fötter är något som intresserar forskare eftersom …
att dess fötter har egenskaper som man vill härma men hittills har man inte riktigt lyckats.

Här i slöjden har jag försökt beskriva hur geckoödlans fötter fungerar med en tre tredimensionell figur. Jag valde att börja med att försöka beskriva att geckoödlans fäste nästan fungerar på allt material samt väder. Så jag tog en skiva som skulle framstå som en bakgrundsbild där jag målade alla årstider för att få fram budskapet om att geckoödlans fötter nästan fäster på vilket underlag som helst när som helst. Tänke att jag måste ha något som visade att det faktiskt handlade om geckoödlans fötter, så jag valde att göra en gecko fot. Målade foten i hud färg och gav den sitt mönster som den på undersidan av foten. Klistrade sedan fast foten på bakgrunden som var målad i alla årstider för att få fram budskapet om att det handlade just om geckoödlans fötter. Jag var ju också tvungen att visa vad geckoödlans fötters funktion kan vara nytta till i framtiden, tejp och klister. Tänkte att man inte skulle så något av bakgrunden om jag la tejpen och klistertuben på bakgrunden så valde att hålla dem i luften. Tog två ståltrådar som var 30 cm vardera långa. Gjorde som en ring längst ner för att den skulle kunna stå bättre fäste den också med häftmassa för att få den mer stabil. Tog sedan tejpen samt klistertuben och fäste dem på topparna av ståltrådarna.

Nu var min tredimensionella figur klar!

Av: Jack Mortimer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *